Gezond+met+juiste+vaccins
Bedrijf in Beeld
©

Gezond met juiste vaccins


Een goede gezondheid en voeding zijn volgens Marco Roording in Nieuw-Wehl het belangrijkste voor goede resultaten. Daarom scheidt hij de diergroepen en besteedt hij veel aandacht aan het schoonmaken. Daarnaast is een goed vaccinatieschema belangrijk. Na een geslaagde veldproef is hij vorig jaar overgestapt op het nieuwe combinatievaccin Porcilis PCV M Hyo tegen circo en mycoplasma van MSD Animal Health. Uitval, groei en voederconversie zijn hierdoor verbeterd. De goede voerderconversie is ook afhankelijk van de voeding. Alle varkens krijgen brijvoer, waarbij Roording alleen goede grondstoffen als Agrubrij, stoomschillen, wei en een structuurmix van gerst en tarwe gebruikt naast aanvullend mengvoer.

Tekst: Jos Thelosen
Beeld: Van Assendelft Fotografie

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer