Gratis training naaldloos vaccineren

Iedereen die aan de slag wil met naaldloos vaccineren, kan zich aanmelden voor een gratis IDAL-training. Deze training wordt gehouden bij u op het bedrijf. De IDAL van MSD Animal Health is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Inmiddels zijn er maar liefst drie intradermale vaccins beschikbaar. Ook het gebruiksgemak is flink toegenomen. Tijdens de IDAL-training kunt u dit gebruiksgemak zelf ervaren! 

Interactieve app
“De huidige generatie IDAL’s is aanzienlijk lichter en ligt daardoor veel prettiger in de hand”, beaamt accountmanager Jos Broere van MSD Animal Health. “Ook kunnen gebruikers nu beschikken over een handige IDAL-app. In die app is allerlei informatie terug te vinden. Je kunt hierbij denken aan het aantal vaccinaties dat die dag is gegeven, hoeveel vaccinflesjes er zijn gebruikt, hoeveel dieren er per stal zijn geënt, hoeveel doseringen er nog kunnen worden gegeven voordat het apparaat voor service moet worden aangemeld, enzovoort”, vertelt Broere enthousiast.

Forse stap voorwaarts
Naast het feit dat de IDAL zeer gebruiksvriendelijk is, biedt de naaldloze injectiemethode ook vele voordelen ten aanzien van diergezondheid en dierwelzijn. Broere: “De IDAL betekent een forse stap voorwaarts als het gaat om stressreductie en pijnbeleving bij varkens tijdens het vaccineren. Doordat er zonder naald gevaccineerd wordt, is er bovendien geen kans op infectieoverdracht via de naald.”

De IDAL steeds populairder
Dat de IDAL steeds populairder wordt, merkt ook Broere. “Zeker nu de IDAL kan worden ingezet tegen circo, mycoplasma en PRRS, zien we het gebruik alleen maar toenemen. Circo, mycoplasma en PRRS zijn toch de drie meest voorkomende varkensziekten in Nederland. Door te vaccineren in de huid, komt het vaccin direct in aanraking met afweercellen, die vervolgens snel de gewenste immuniteit me zich meebrengen.”

Op eigen dieren uitproberen
De IDAL kan het beste gebruikt worden op plekken waar de huid niet te dik en stug is en niet tegen het bot ligt. “Omdat de trainingen bij de veehouders thuis plaatsvinden, kunnen ze de IDAL meteen op hun eigen dieren uitproberen. Dan bepalen we meteen welke plaatsen het meest geschikt zijn om te vaccineren. Dat geeft vertrouwen”, besluit Broere.
Ook een IDAL-training bij u op het bedrijf? Meld u aan!
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer