Farmaceuten en wetenschappers pakken samen de handschoen op

Wetenschap en bedrijfsleven hebben elkaar gevonden in de zoektocht naar alternatieven voor het antibioticagebruik in de veehouderij.

Een aantal (veterinaire) farmaceuten heeft zich aangesloten bij het Immuno Valley ALTANT-programma (ALTernatieven voor ANTibiotica), waarin zij samen met wetenschappers op zoek gaan naar innovatieve oplossingen. Binnen het ALTANT programma werken de faculteit Diergeneeskunde van Universiteit Utrecht, het Universitair Medisch Centrum Utrecht, Pfizer Animal Health en MSD Animal Health samen.

De coördinatie is in handen van de stichting Immuno Valley. Het budget voor het totale programma omvat ongeveer achttien miljoen euro, deels gefinancierd door het ministerie van EL&I; de farmaceutische industrie neemt bijna de helft van het bedrag voor haar rekening.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer