fbpx

Leerlocaties

Niets mooier dan ‘gluren bij de buren’. Het erf af, de stal in! Bij een collega wel te verstaan. Wij hebben een groep enthousiaste ondernemers geselecteerd, die u graag een blik over de heg gunnen. Zij hebben de faciliteiten én het enthousiasme dat u zoekt. Met uw studieclub, of gewoon op individuele inschrijving!

Alle aspecten van de varkenshouderij kunnen tijdens een bedrijfsbezoek aan bod komen: U bepaalt de richting. Als uw belangstelling vooral uitgaat naar de stal, dan komt dat deel van de varkenshouderij aan bod. Denkt U: “Dat weet ik onderhand wel, ik hoor liever iets over het ondernemerschap!”, dan kan dat ook. Of over het ontwikkelen van een speciaal ‘concept’, bijvoorbeeld. Echt iets van deze tijd. Net als toegevoegde waarde.

U voelt zich als een kind op schoolreisje. Echt waar! En dan hebben we die toegevoegde waarde eigenlijk al te pakken!

 

  • René en Els Bruns: “Wij merken dat veel varkenshouders op zoek zijn naar plekken waar zij vakkennis voor zichzelf en hun medewerkers kunnen opfrissen. Waar zij zich kunnen bijscholen in theorie én praktijk. Op een laagdrempelige manier praktische informatie delen; dat is echt iets dat bij ons past.
  • Kees en Wilma van der Meijden – Welvaarts: “Met ons nieuwe zeugenbedrijf zetten wij in op het opleiden van vakmensen met de juiste mentaliteit. Dat begint bij zelf het goede voorbeeld geven; door gewoon te blijven doen en door te zorgen voor gezelligheid.”
  • Fam. van Duijnhoven: “Je omgeving laten zien wat je doet, dat vinden wij in ons bedrijf erg belangrijk. Iedereen mag weten wat we doen. Daarom zijn we zichtstal, zijn scholen bij ons welkom en zijn we aangesloten als leerlocatie bij Varkens.nl. We delen het eerlijke verhaal. Het doet ons goed om burgers en collega-varkenshouders op onze leerlocatie te ontvangen.
  • VIC Sterksel – Soms blijven vragen onbeantwoord. Dan is er onderzoek nodig. De nieuwe kennis die daaruit voortvloeit, komt beschikbaar voor de varkenshouderij, bijvoorbeeld via een kennissessie of training. Zo ontstaat kennisdeling in optima forma! De hele sector, maar ook de individuele varkenshouder die zoekt naar antwoorden op zijn vragen, profiteert daarvan!