Geurvretende overall prijswinnaar

De geurvretende overall die Anne Groot Zevert uit Beltrum heeft ontwikkeld, krijgt de Innovatieprijs van ForFarmers. De Farmsuit voorkomt dat een varkenshouder of medewerker na ieder kort bezoekje moet douchen.

De kleding is een overall met een capuchon die is voorzien van een geur-absorberende factor. Door de capuchon zijn ook de haren goed beschermd en gaan niet naar varkens ruiken. De geur van de varkens wordt opgeslagen in het textiel van de overall en dringt niet door in haren, huid of onderkleding. De jury van de Innovatieprijs nam de proef op de som. Anne bezocht eerst de varkensstal met haar prototype overall aan en kwam daarna bij de jury. Zij stonden versteld: “Er was geen varkenslucht te ruiken”, laat jurylid Han Swinkels weten.

Na een korte controle of om een storing op te lossen in de varkensstal hoeft een varkenshouder of medewerker nu niet direct om te kleden of te douchen. De geurwerende kleding is na een wasbeurt weer geurvrij, zodat de kleding opnieuw gebruikt kan worden. Op de foto staat een prototype van de overall. Met de Innovatieprijs van 5.000 euro gaat Groot Zevert de overall verder ontwikkelen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer