5.000 euro prijs naar POV

De publieksprijs van 5000 euro die Marko van Asten bij de Herman Wijffels Innovatieprijs heeft gewonnen, geeft hij door aan de POV. De POV mag met deze Innovatieprijs nieuwe innovaties ondersteunen.

Van Asten won de publieksprijs voor Ferment+, het fermentatieconcept voor varkensvoer. Dat ontwikkelde hij samen met Weda Holland en ForFarmers. Naast het winnen van de publieksprijs behaalde Ferment+ een tweede plaats in de categorie Food & Agri. Het concept heeft voordelen voor de gezondheid van de varkens en kan onder meer door verlaging van de voederconversie een financieel voordeel opleveren van 1,30 euro per big en 3 euro per vleesvarken. De investeringen in fermentatie kunnen hierdoor volgens Van Asten in twee tot vier jaar worden terugverdiend.

POV-voorzitter Ingrid Jansen kreeg de cheque van 5.000 euro tijdens de Jaarspecial van PigBusiness. Jansen is er heel blij mee. “Wij gaan dit geld zeker goed besteden, we hebben er al ideeën over. Die gaan we samen met Marko van Asten bespreken.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer