Minimale brandklasse roosters

Bij nieuwbouw of verbouw van een stal gelden eisen aan de brandveiligheid. Voor roostervloeren is dat minimaal Dfl-S1. Hoger mag, maar hoeft niet.

Voor alle materialen in een stal gelden eisen aan de brandveiligheid, die zijn vastgelegd in het Bouwbesluit. Voor vloeren zijn die eisen anders, dan voor wanden, of het dak. Voor vloeren is er vervolgens nog een onderscheid tussen de vloeren in hokken en vloeren in gangen. Als een gang ook dient als vluchtweg dan geldt daarvoor een hogere eis qua brandveiligheid. De vloeren in vluchtwegen moeten voldoen aan brandklasse CflS1.
Voor alle andere vloeren is het voldoende als ze voldoen aan brandklasse DflS1. Daarbij staat code Dfl voor de mate waarin de vloer brandvertragend moet zijn. Code S1 staat voor de rookontwikkeling die bij een brand ontstaat. Waarbij S1 dan betekent dat er weinig rookontwikkeling is.

De eisen aan de brandklasse gelden overigens alleen voor vergunningen die na 1 april 2014 zijn aangevraagd. Voor vergunningen die eerder zijn aangevraagd gelden deze eisen niet.

Lees hier meer over de brandklasse van vloeren

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer