Kan mijn voerprijs niet lager?

Kan mijn voerprijs niet lager? Deze vraag wordt mij vaak gesteld. Als je hem goed leest, vraag je of hij niet lager kan. Vaak wil men echter wél een lagere voerprijs.

Afgelopen maanden is de druk op de varkenshouderij wat betreft het economisch rendement toegenomen. Deze druk vertaalt zich ook door naar ons als voerleverancier. Als toeleverancier moet ik rendementgericht denken in het belang van de ondernemer. Kun je met goedkopere voersoorten eenzelfde technisch resultaat behalen? Of kun je met een duurder voer een beter technisch resultaat behalen en dus een beter rendement?

Zo kunnen varkensbedrijven compleet mengvoer vervangen door voer met droge bijproducten als deze samenstelling leidt tot een goedkoper rantsoen. Bij gelijkblijvende technische prestaties wordt een beter rendement behaald.

Innovatie blijft in deze belangrijk voor ondernemers om maximaal voerrendement te kunnen behalen. Afgelopen weekend is tijdens de open innovatiedagen bij VIC Sterksel Combiferm als innovatie onder de aandacht gebracht. Dit is een 3-traps fermentatieproces waarbij de productie van melkzuur een bedrijfszeker verloop heeft. Het is een heel ander fermentatieproces dan tot nu toe bekend is. Deze innovatieve fermentatie draagt bij aan gezondere zeugen, biggen en vleesvarkens. Uitgangspunt voor lagere voerkosten en een beter rendement.

Rudy van den Heuvel
Verkoopleider Sector Varkens De Heus Voeders
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer