Rosenthal voert regie vitale varkenssector

De POV maakt werk van een vitale varkenshouderij met meer rendement en marktkracht voor de varkenshouder. Dit doet zij samen met de Rabobank en het ministerie van Economische Zaken. Deze partijen participeren in een regiegroep welke onder leiding staat van oud-minister van Buitenlandse Zaken, Uri Rosenthal.

Meer rendement en marktkracht in de varkenssector zijn volgens de POV zeer urgent. Varkenshouders hebben veel geïnvesteerd in duurzaamheid, maar het rendement hiervan is veel te laag gebleven. De regiegroep wil komen tot een structuur die op langere termijn perspectief biedt aan de ondernemers in de varkens(vlees)keten.

Volgens POV-voorzitter Ingrid Jansen, is Rosenthal de juiste man op de juiste plaats. “Zijn jarenlange ervaring in maatschappelijke en politiek-bestuurlijke functies helpt om dit traject tot een goed einde te brengen. Ook zijn kennis en expertise van export is zeer waardevol.”

De regiegroep kiest een gefaseerde aanpak. Het adviesbureau Twynstra Gudde gaat in de eerste fase gericht krachtige en goed onderbouwde scenario’s formuleren, die leiden tot een vitale varkenshouderij. In de volgende fase wordt een voorkeursscenario uitgewerkt en een plan van aanpak opgesteld.

In de derde fase wordt dit plan uitgevoerd. De POV is ervan overtuigd dat de nu gekozen aanpak kan zorgen voor een doorbraak in de varkenshouderij.
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer