Boer op één bij nieuwe voercoöperatie

Het zijn spannende weken voor de leden van Boerenbond Helden, Boerenbond Deurne en Isidorus-Nederpeel. Zij kunnen op 19 en 21 mei stemmen over de fusieplannen van hun coöperatie. Het moet leiden tot een nieuwe, sterke coöperatie waarbij de boer op de eerste plaats staat.

De plannen tot een fusie komen voort uit gesprekken tussen de voorzitters van de coöperaties. Ze zien veel voordelen in het samengaan. De gezamenlijke productie van 700.000 ton is ruim boven de 500.000 ton die minimaal nodig is om concurrerend voer te produceren. Ook volstaat het om een krachtige logistieke en commerciële organisatie in de been te houden.

Het fusiebedrijf wordt in omzet in tonnen voer de nummer vier van Nederland. Maar liever ziet Dick Kroot, directeur van Boerenbond Deurne en beoogd directeur van de fusiecoöperatie zich als de grootste van de middelgrote. “We kunnen investeren in onderzoek en ontwikkeling en zijn tegelijk klein genoeg om dichtbij het boerenerf te staan.”

De focus van de voercoöperatie ligt op voerproductie. Daarnaast heeft het bedrijf een winkeltak, een verzekeringstak en zelfs een uitgeverij. Al die takken moeten winstgevend zijn zodat er geld verdiend wordt voor de boerenleden.
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer