Faassen voorgedragen als LLTB voorzitter

Het LLTB-bestuur heeft Léon Faassen voorgedragen als nieuwe voorzitter. De 52-jarige Faassen is directeur-eigenaar van Faassen-Hekkens Boomkwekerijen BV in Reuver en onder meer bestuurslid van de LLTB-vakgroep Boom- en Vaste Plantenteelt.

De LLTB-Ledenraad neemt op 18 november een besluit over de benoeming. Tegenkandidaten kunnen zich nog tot 11 november melden bij het bestuur.

Naast zijn bestuursfunctie bij de LLTB-vakgroep Boom- en Vaste Plantenteelt is hij president van de European Forest Nursery Association (EFNA) en bestuurslid van de LTO Cultuurgroep Bos en Haagplantsoen. Hij is lid van Anthos, een organisatie die wereldwijd de handel in bloembollen en boomkwekerijproducten vertegenwoordigt. Léon Faassen is gehuwd en heeft samen met Guusje twee kinderen.

Faassen-Hekkens BV heeft vestigingen in Reuver, Zundert en Meerlo. Het bedrijf, waar 15 mensen werken, kweekt vooral laanbomen en solitaire struiken en maakt daarnaast gebruik van contractkwekers. De bomen en struiken worden afgeleverd bij grote hoveniers en gespecialiseerde bedrijven, die uiteindelijk voor de aanplant zorgen, met name langs autowegen, spoorwegen en op industrieterreinen in binnen- en buitenland. Het bedrijf exporteert naar een reeks landen in Europa zoals Duitsland, Denemarken, Polen, Engeland en België.

 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer