Drie broers willen beste big

Goede biggen liggen aan de basis van goede resultaten bij de vleesvarkens. De broers Twan, Hans en Gert Wilmsen in het Limburgse Ysselsteyn weten daar alles van. Samen werken ze aan het verbeteren van de bigkwaliteit en profiteren daar alle drie van.

Hans en Gert hebben een deels gesloten varkensbedrijf. Twan krijgt van beide bedrijven de biggen die zijn broers zelf niet kunnen houden als vleesvarken.

Door gerichte aandacht voor biggen vanaf de geboorte tot en met de opfok slagen de drie broers erin om bovengemiddelde resultaten bij de vleesvarkens te scoren. De beerkeuze helpt om ervoor te zorgen dat Twan met twee verschillende voersystemen toch vergelijkbare resultaten kan behalen.

Voor beelden van hun bedrijven kijk bij bedrijf in beeld.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer