Creatief werken aan Varkensweekend

In totaal gaan 36 varkensbedrijven meedoen aan het Weekend van het Varken. De deelnemende varkenshoders zijn allemaal bezig om hun locatie gereed te maken voor het ontvangst van het grote publiek. Bij het promoten van de activiteiten en het varkensweekend kunnen zij rekenen op extra hulp.

Daarnaast zijn er verschillende varkenshouders creatief om op een positieve manier extra aandacht te genereren. Zo gaat de familie Vlemminx in Oirschot hun Pig Tree omtoveren in een Pig Poem Tree. Ze roepen mensen op een eigengemaakt gedicht over varkens in te sturen.

William Meulendijks in Deurne hoopt veel kinderen met hun ouders naar zijn erf te trekken met een bedrijfseigen kleurplaat, die ontwikkeld is door Varkens.

Voorzitter van de LTO vakgroep Varkenshouderij, Maarten Rooijakkers, promoot de activiteiten voor zijn eigen Zichtstal Agro-Zicht in Aarle-Rixtel. Zowel jong als oud komen aan hun trekken op het zeugenbedrijf. Zondag 14 september tussen 12.00 en 17.00 uur hopen Maarten en zijn broer John veel mensen te woord kunnen staan.

NVV-voorzitter Ingrid Jansen geeft volop aandacht aan het varkensweekend door het te promoten in haar werkkring. Ook de leden spoort zij op allerlei manieren aan een steentje bij te dragen. Op zaterdag 13 september tussen 11.00 en 17.00 uur ondersteunt Jansen bij Boerderij Damsteegt, Schoonenburgweg 21 in Nieuw Lekkerland.

Kijk voor meer informatie op de site van Stap in de stal.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer