Wereldkampioen heel varken BBQ-en

Nederland behoort tot de wereldtop in het produceren van varkens, maar nu ook in het ultiem lekker en ambachtelijk bereiden van varkensvlees. Binnen onze landsgrens huist sinds 2 augustus ook de eerste wereldkampioen BBQ-en, Jord Althuizen.

In Estland werd tijdens de nationale barbecuecompetitie voor de eerste keer ook een internationale BBQ-editie georganiseerd. Barbecue Association Estland noemde het de eerste internationale editie van ‘Whole Hog Barbecue WK’. Teams uit België, Denemarken, Litouwen, Nederland, Polen, Rusland, Zweden, Oekraïne en de VS hebben meegestreden.Dit gebeurde op 1 en 2 augustus in Haapsalu.

De opdracht voor elke deelnemer was 40 kilo varkensvlees garen op een open vuur. Het mocht beperkt worden voorbereid. Showelementen tijdens de bereiding werden meegenomen in de jurybeoordeling. 

Uiteindelijk sleepte Jord Althuizen van Smokey Goodness uit Nederland de prestigieuze titel van wereldkampioen BBQ-en in de wacht. De Delftse partycateraar verheft het BBQ-en tot een kunst tijdens onder meer festivals.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer