Ontwikkeling vlot trekken via lease

Varkenshouders krijgen de financiering van investeringen in duurzame, rendabele technieken steeds lastiger rond. Regelmatig loopt Inno+ in de praktijk tegen dit dilemma aan. Daarom ging het bedrijf dat luchtwassers en innovatieve klimaattechniek ontwikkelt op zoek naar alternatieve financieringsvormen. Hiermee wil het bedrijf de ontwikkeling van bijvoorbeeld warmteterugwinning vlot te trekken.


Het leasen van installaties om warmte terug te winnen blijkt een goede optie te zijn. Straefin Consultancy werkte voor Inno+ een leaseconcept uit. Veehouders betalen gedurende de eerste 5 jaar een bepaald leasebedrag. Na die periode is de installatie van de varkenshouder. Zo kunnen ondernemers volgens Inno+ profiteren van het terug winnen van warmte zonder een financiering te hoeven aan te trekken.

Kim de Boer van Straefin Consultancy vertelt over het lease-concept tijdens het Inno+-symposium ‘Rendement zonder investering’ op 16 mei in Venlo.

Kees van Vliet van ING legt dan uit waarom banken duurzaamheid en rendement van varkenshouderijen wel steeds crucialer vinden maar ook strengere financieringseisen stellen.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer