VION sluit 2013 financieel gezond af

Het boekjaar 2013 is door VION Food afgesloten met een netto bedrijfsresultaat van 106 miljoen euro. Verder heeft de vleesverwerker door de verkoop van VION Ingredients het groepsvermogen versterkt naar een financieel gezond niveau van 425 miljoen euro. De organisatie staat er weer financieel gezond voor, meldt VION in haar jaarverslag 2013.

Wel noemt VION 2013 een bewogen jaar, door de vergaande maatregelen die genomen moesten worden om de schuldenpositie af te bouwen. Een financieel belabberd jaarresultaat van 34 miljoen euro in 2012 was mede aanleiding om flink in te grijpen in de totale organisatie.

In april 2013 werd bekend gemaakt om Food en Ingredients te gaan verzelfstandigen. Met de verkoop van Ingredients legde VION de basis voor de verzelfstandiging van VION Food.

Verder is een herstructurering doorgevoerd in de foodactiviteiten in Nederland en Duitsland. Zo is de slachtlocatie Helmond in september 2013 gesloten. Investeringen, integratie van activiteiten en reorganisaties hebben bijgedragen om Vion Food weer in een gezonde positie terug te brengen.

Voor Vion Food staat 2014 in het teken van consolidatie en het doorvoeren van een nieuwe strategische koers voor de toekomst. De focus ligt op voedselveiligheid en kwaliteit in combinatie met een verbetering van de operationele en commerciële beleidsvoering. VION wil zich positioneren als één marktgericht en maatschappelijk bewust bedrijf.

Lees hier het jaarverslag 2013 van VION Food Groep.


 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer