Proeffabriek diervoeders in Wanssum start

De diervoederindustrie werkt volop aan innovaties. Met de proeffabriek van diervoeders 'Feed Design Lab' in Wanssum hebben ze een paradepaardje in huis. In de eerste week van april start de fonkelnieuwe voerfabriek op, meldt de Limburgse zender L1. Op 4 april was de officiële opening.
Op kleine schaal zullen er diervoeders worden geproduceerd. Nieuwe voeders zullen uitgetest worden op bedrijven met varkens, koeien of kippen. Daarnaast zal het een soort veevoerkenniscentrum worden. 

In het Feed Design Lab (FDL) worden de nieuwste technieken gebruikt om nieuwe grondstoffen geschikt te maken voor de productie van diervoeders. "Zo willen we er uitzoeken of bijvoorbeeld misvormde paprika's en komkommers of een mindere kwaliteit fruit in veevoederkorrels zijn te verwerken", geeft FDL-directeur Trudy van Megen aan. "Want wat gezond is voor de mens, is ook goed voor het dier." In het ontwikkelen van nieuwe processen en benutten van nieuwe grondstoffen dragen bij aan een duurzame veehouderij. Hierin liggen volgens Van Megen voor de veevoederbranche nog volop kansen. "Via voeding dieren gezond houden, daar plukken ook de consumenten de vruchten van."

Lees en kijk naar een foto-impressie over de opening van het FDL. 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer