Op de verschillende continenten is de focus anders bij het definiëren van duurzaam varkensvlees. In de Europese landen ligt de nadruk op dierwelzijn en sociale acceptatie van de productie van varkensvlees. In Amerika en de Aziatische landen daarentegen ligt de nadruk op het produceren van voldoende veilig varkensvlees om de 9 miljard monden in 2050 te kunnen voeden. Maar over de basisvoorwaarde, de gezondheid van varkens, is iedereen het eens. Het terugdringen van het antibioticagebruik in de veehouderij speelt overal ter wereld in meer of mindere mate een rol. Vaccinaties kunnen een belangrijke rol spelen bij het gezond houden van dieren. Maar ook verbetert vaccineren de groei, de voederconversie en het dierenwelzijn.
Dit waren de discussiepunten tijdens het vierde `Expert Forum on SustainablePorkProduction‘. Vertegenwoordigers van meer dan 50 wereldwijd opererende organisaties over het produceren van duurzaam varkensvlees waren present. Dit is gebeurd op initiatief van Boehringer Ingelheim. De wereldmarktleider op gebied van varkensvaccins wil hiermee de wereldwijde dialoog over duurzaam produceren met gezonde varkens aanjagen.