Pigture Group lijdt verlies

Coöperatie Pigture Group heeft in 2012 een verlies van 7 ton geleden. De omzet bedroeg ongeveer 94 miljoen euro. Dat maakte de moedermaatschappij van TOPIGS en Varkens KI Nederland tijdens haar jaarbijeenkomst bekend.
Volgens de coöperatie was er geen sprake van operationeel verlies. De verliezen zouden het gevolg zijn van incidentele kosten als reorganisatiekosten en afwaardering van onroerend goed.

De thuismarkt is licht gekrompen en minder hard dan de Pigture Group had verwacht. De organisatie wijt de dalende afzet aan de krimpende zeugenstapel en aan de verhevigde concurrentie tussen de aanbieders van genetica.

Op de buitenlandse markt was er sprake van wisselend succes. In Brazilië en Spanje is het vorig jaar voor de fokkerijorganisatie een moeilijke markt geweest. in Rusland, China, Canada en VS wist het bedrijf zijn positie in de markt te versterken.

Genomic Selection
De Pigture Group besteedde vorig jaar 8 miljoen euro aan fokkerij en research. Met genomic selection wil de organisatie snellere genetische vooruitgang boeken. In 2012 heeft de Pigture Group naar eigen zeggen een genetische winst van 2,64 euro per afgeleverd varken geboekt. De vooruitgang zit vooral in de verbeterde technische resultaten bij de vleesvarkens.

 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer