Wensen en randvoorwaarden bepalen

Varkenshouder Floor de Jong gaat een nieuwe vleesvarkensstal bouwen. Hij heeft echter nog geen idee over het klimaatsysteem dat in de nieuwe stal ingebouwd gaat worden. Op verzoek van Varkens hebben vier specialisten een beargumenteerd advies verzorgd.

De nieuwbouw komt tegen de bestaande stallen aan te staan om het mogelijk te maken de ventilatielucht uit deze stallen via een nieuw te plaatsen luchtwasser af te voeren. De afmetingen van de nieuwbouw zijn bekend, maar qua lay-out en klimaatsysteem moet De Jong nog de nodige keuzes maken. De Jong staat hier blanco in, hij laat zich graag verder informeren over de aangeboden systemen. “De varkens zijn niet de hoofdtak van mijn bedrijf. Daardoor kamp ik tijdens een dergelijk nieuwbouwtraject met een informatieachterstand en moet ik me gaan verdiepen in de verschillende systemen.”

De bedrijven Fancom, Hotraco, Skov en Stienen hebben De Jong een beargumenteerd advies geleverd. Hiermee ging een wens van deze bedrijven in vervulling om vroeg in het traject betrokken te worden bij nieuwbouw.

De Jong is tevreden over de adviezen van de producenten. “Samen met de tekeningen en schetsen vormt dit een goede basis om uiteindelijk het beste systeem te kiezen.” Een voorkeur heeft De Jong nog niet. “Daarvoor is de mijn basiskennis nog te summier. Ik ga samen met Gerben de Vries van DLV de adviezen op detail doornemen om vervolgens enkele aanbieders uit te nodigen.” De Jong hoopt nog dit jaar met de bouw van de stal te beginnen.

Lees hier het advies van Fancom.
Lees hier het advies van Hotraco.
Lees hier het advies van Skov.
Lees hier het advies van Stienen.

 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer