Lange termijn prognose

Het overleg Lange termijn prognoses varkenshouderij  heeft de uitgangspunten en normen voor de bedrijfsbegrotingen voor de lange termijn vastgesteld. Deze normen worden als uitgangspunt gebruikt bij bedrijfsbegrotingen en bij aanvragen voor de Garantstelling Landbouw.


De biggenproductie per zeug is in de begroting vastgesteld op 27,5. Voor de vleesvarkens-houderij liggen de technische resultaten in lijn met die van 2011. De groei is 800 gram, de voederconversie 2,65 en het geslacht gewicht is 92,4 kg. De voerprijzen zijn verhoogd met € 1,- voor zeugen- en vleesvarkensvoer en met € 1,50 voor biggenvoer. De voerprijs ligt hiermee nog iets beneden het niveau van de afgelopen vijf jaar. Er is hiervoor gekozen vanwege de weg van geleidelijkheid enerzijds, maar anderzijds ook vanwege de verwachting dat op termijn het aanbod zich aanpast aan de vraag en voerprijzen daarmee kunnen dalen.


De voerwinst voor de lange termijn voor de zeugenhouderij is vervolgens vastgesteld op € 484,- per gemiddeld aanwezige zeug per jaar en voor de vleesvarkenshouderij op € 75,- per jaar (exclusief omzetbelasting).  De voerwinst voor de zeugenhouderij is hiermee ongewijzigd en sluit aan bij de trendlijn.De voerwinst voor de vleesvarkenshouderij is € 2 verlaagd. Dit sluit beter aan bij de historische trendlijn en de toekomstige verwachtingen.


 


 


Wageningen UR Livestock Research heeft in opdracht van het PVV de begrotingen uitgewerkt.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer