Overijssel actualiseert reconstructiebeleid

Naar aanleiding van de evaluatie van het reconstructiebeleid, gaat Provinciale Staten (PS) van Overijssel het beleid actualiseren. Uit de evaluatie van eind 2011 kwam onder meer naar voren dat de bestaande grenzen van de LOG’s mogelijk aangepast kunnen worden.

Actualisatie Omgevingsvisie

Naar aanleiding van de evaluatie hebben PS besloten dat de landbouwontwikkelingsgebieden (LOG's) belangrijk blijven voor de toekomst van de intensieve veehouderij in Overijssel. De ontwikkeling van de intensieve veehouderij dient volgens PS vooral plaats te vinden op bestaande agrarische locaties in de LOG’s en alleen in bijzondere gevallen op nieuwvestigingslocaties. De provinciale Omgevingsvisie zal op dit punt aangepast worden.

Aanpassen grenzen LOG's

Uit de evaluatie kwamen meerdere aanbevelingen naar voren: een aantal LOG’s kan wellicht worden geschrapt en andere LOG’s kunnen mogelijk kleiner. Een andere aanbeveling betreft het sneller verduurzamen van de intensieve veehouderij in Overijssel.

Naar aanleiding van de evaluatie voert Arcadis, in opdracht van de provincie, een onderzoek uit naar de toekomst van het reconstructiebeleid. De komende tijd worden gemeenten, maatschappelijke organisaties en de bewoners van de Landbouwontwikkelingsgebieden bij het onderzoek betrokken.

Eind april moet er een rapport op tafel liggen met aanbevelingen voor het al dan niet aanpassen van het reconstructiebeleid. Daarna zullen Provinciale Staten hierover een besluit nemen.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer