Agrifirm zoekt naar extra voerwinst

Voerproducent Agrifirm Feed wil varkenshouders meer ondersteunen bij het vinden van mogelijkheden om de voerwinst te verhogen. Het deze week geïntroduceerde online concept Voerwinst moet dit mogelijk maken. Het concept bevat twee adviesmodules, één voor voeradvies en één voor aflevermanagement.

Met de module voeradvies is de Agrifirm-specialist in staat om de huidige voerstrategie te koppelen aan de daadwerkelijk bereikte resultaten op een bedrijf. De rekenmodule is op deze manier goed bedrijfsspecifiek te maken. Dat is volgens secotormanager varkenshouderij Bert Fierkens een voorwaarde om een goed advies rond een alternatief voeradvies te geven. “De omgevingsfactoren moeten worden meegenomen. De resultaten met een zelfde voerstrategie op het ene bedrijf verschillen met die op een ander bedrijf. Een varkenshouder heeft dan ook niets aan een algemeen groeimodel.” De adviesmodule is gebaseerd op een in de praktijk getest groeimodel dat is doorontwikkeld door de eigen afdeling Nutritie en Innovatie. Een varkenshouder kan met het model verschillende voerstrategieën naast elkaar zetten en krijgt daarbij direct inzicht in de te verwachten resultaten.

Naast het voeradvies omvat het concept Voerwinst ook een adviesmodule rond het afleveren van de vleesvarkens. Dit model kan op basis van de resultaten uit het verleden en rekening houdend met de specificaties van de slachterij verschillende afleverscenario’s doorrekenen.

Agrifirm verwacht met deze modules enkele euro's extra winst per afgeleverd varken te kunnen realiseren. 


 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer