Voerwinst vleesvarkens stijgt te weinig

Met een gerealiseerde voerwinst in juni van € 74 per vleesvarkens steeg de voerwinst in een maand tijd met € 8 euro, blijkt uit berekeningen van DLV Intensief. Dat is vooral te danken aan de goedkopere biggen. De opbrengstprijs van de vleesvarkens (VION) lag met € 1,56 in juni ongeveer op gemiddelde niveau van mei dit jaar en dat lag slechts enkele centen boven de prijs van juni 2010.

De gemiddelde voerwinst lag in juni vorig jaar op €104. De €30 verschil met dit jaar wordt voor het grootste gedeelte veroorzaakt door de fors gestegen voerprijzen, die nu 40 procent hoger liggen. Het voortschrijdende gemiddelde van de voerwinst ligt aan het eind van het eerste half jaar op €52 en dat is €11 lager dan vorig jaar. Dit verschil wordt naaste de hoge voerprijzen vooral ook veroorzaakt door de slechte start dit jaar als gevolg van de dioxinecrisis in Duitsland.

In het blad Varkens van juli wordt in de inleiding gesproken over een voerwinst van € 79 per vleesvarken, dat moet echter € 63 zijn. Verderop in de tekst, in de tabel en grafiek wordt wel het juiste getal genoemd.

Bekijk de cijfers en de grafiek


Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer