Kan dat niet sneller?!

In 2014 staat het Varkenspension er. Wat? Pas in 2014? Waarom niet eerder? De vergunningen zijn niet rond. En de financiering is misschien nog wel een flinke bottleneck.

Marijke en Michel Nooijen zijn er wel van overtuigd dat hun Varkenspension er komt. Maar het duurt gewoon nog even. Nog even? Veel te lang. Dat kan en mag niet als je het mij vraagt.

In 2013 ligt er een flinke deadline voor veel varkensbedrijven en pas in 2014 komt er een stal te staan die laat zien hoe het anders kan. Dan hoeft het dus eigenlijk niet meer, want feitelijk moeten varkenshouders nu al weten hoe hun bedrijf er straks uit gaat zien.
Jammer, jammer. Nu ziet de buitenwacht alleen voorbeelden van stallen, zoals onlangs in De Volkskrant met een prachtige foto van dragende zeugen in voerligboxen met uitloop.

Voor een varkenshouder was er misschien niks mis mee, maar voor de gewone consument wellicht een negatieve ervaring die kan leiden tot reacties als: Zie je nou wel, die varkens hebben het wel slecht! Ze zitten allemaal in een kooitje. En: het zijn er wel heel erg veel bij elkaar, dat zal vast wel niet goed zijn voor onze gezondheid.

Het Varkenspension moet er in mijn ogen nog dit jaar staan, net als de Star+ stal. En meer van die mooie ideeën die momenteel worden ontwikkeld. Zijn die stallen zo goed dan? Dat weet ik niet en dat maakt me ook niet zoveel uit. Ze zien er anders uit en bieden veel meer openheid naar de buitenwereld.

We moeten ze gebruiken in de media: De Volkskrant en vooral ook een krant als De Telegraaf moeten bij de opening van die nieuwe stallen zijn en we moeten ze ervan overtuigen dat veel meer varkenshouders die kant op willen.

Zodat we kansen krijgen om voor 2013 een veel betere naam te hebben. En waarmee we aanhaken bij de trend naar duurzaamheid van de supermarkten. In 2014 zijn we te laat.
 

John Lamers
Redacteur Varkens

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer